Werkwijze

Positief trainen

Onze trainingen zijn gebaseerd op de vrije wil van de hond en dus zonder dwang en correcties. De hond wordt positief gestimuleerd om een bepaald gedrag te laten zien waarna hij beloond wordt. De beloning zal vaak in de vorm van voedsel zijn. Doordat het gestimuleerde gedrag beloond wordt zal de hond het gaan herhalen, hij wil immers meer beloning. Dit herhalende gedrag wordt op den duur gewoonte gedrag, dit noemen we geconditioneerd gedrag. De hond weet nu wat er van hem verlangd wordt. Om deze leermethode nog duidelijker voor de hond te maken, wordt er gebruik gemaakt van een clicker. Zodra de hond gewenst gedrag laat zien bevestigen we met een click waarna een beloning volgt. Zonder click geen beloning. De hond gaat dan zijn “trucjeskast” gebruiken en laat alles zien wat hij kan om maar een click te horen. Door op deze manier te trainen gebruikt je hond eigen initiatief en wordt trainen een plezierige bezigheid.

Clicker

De clicker wordt alleen gebruikt voor het aanleren van nieuwe oefeningen of het uitbreiden van bestaand oefeningen. Zodra het gedrag zich geconditioneerd heeft bouwen we de clicker af.

Afwisselend programma

We vinden het belangrijk dat honden in allerlei situaties leren luisteren. Onze lessen zijn dan ook zodanig opgebouwd dat de honden met verschillende voorwerpen en situaties in aanraking komen. Daarnaast werken we aan een nauwe band tussen eigenaar en hond. Want als je het samen leuk hebt wordt opvoeden een groot succes!

Plezier voor hond en baas!