Opleidingen, examens, wedstrijden Nederlandse Detectie Bond

Nieuw… Nieuw… Nieuw…

Binnenkort bij de Peelhorst

Sinds februari 2021 is de Peelhorst aangesloten bij de Nederlandse Detectie Bond,  dat wil zeggen dat we extra detectie opleidingen gaan verzorgen.  Niet alleen de opleidingen, maar ook de examens en wedstrijden.
Bij de Nederlandse Detectie Bond kun je op vijf niveaus examen doen, van Beginner tot Guru. Voorafgaand aan het eerste niveau doorloopt een cursist eerst met zijn of haar hond een geurproef volgens het 5x5x5 systeem (5 geuren, 5 boxen, 5 herhalingen). Bij succes, mag de cursist aan examens deelnemen. Examen worden georganiseerd door één van de aangesloten hondenscholen en worden beoordeeld door de Nederlandse Detectie Bond.
Elk examen bestaat uit drie verschillende onderdelen. Per niveau worden de oefeningen binnen elk onderdeel steeds uitdagender. Door de diversiteit in de verschillende oefeningen, is elke hond wel ergens goed in en is het leuk om samen te trainen.

Hoe werken examens?

Een examen wordt door de hondenschool zelf afgenomen op de eigen locatie. Voorafgaand aan het examen geeft de instructeur aan de cursist aan welke oefening er precies gedaan moet worden. Tijdens het examen, voert de cursist samen met zijn of haar hond de oefening zelfstandig uit.
De instructeur filmt de oefening en stuurt deze op naar de Nederlandse Detectie Bond. Daar wordt de oefening door één van onze experts beoordeeld en van feedback voorzien. Wanneer de cursist een voldoende resultaat heeft behaald, ontvangt hij of zij een certificaat voor dit niveau.
Elk niveau bestaat uit drie verschillende onderdelen. Om een volledig certificaat te halen, dient de cursist alle onderdelen met een voldoende resultaat af te sluiten. Indien slechts één of enkele onderdelen voldoende worden afgesloten, ontvangt de cursist een deelcertificaat.

Vrijstelling & Instromen

In principe stroomt elke cursist op het eerste niveau in. Echter, wanneer je op jouw hondenschool cursisten hebt die al volgens een ander systeem certificaten hebben behaald en op een hoger niveau actief zijn, kan je een verzoek indienen om op een hoger niveau in te stromen. Wij maken hierbij gebruik van een examen waarbij wij het niveau bepalen. Daarna ontvang je een certificaat van het huidige niveau volgens de Nederlandse Detectie Bond.

Voor de mogelijkheden………  vraag naar Margo,