Instructeurs

Roy Jacobs, Eigenaar YD Security en De Peelhorst

Ik woon in Meijel en heb een geweldige vrouw Lonneke en twee heerlijke dochters Yara en Deniek. Weten jullie meteen waar YD voor staat. Na jaren in de beveiliging gewerkt te hebben als hondengeleider, heb ik nu van mijn passie (honden trainen) mijn werk kunnen maken.

Met mijn drie honden (twee werkhonden) getraind voor de Nederlandse bond voor de Diensthond, hebben wij nu een toplocatie kunnen creëren waar we recreatief en professioneel kunnen trainen. Dat is De Peelhorst. Met deze uit de hand gelopen hobby hopen wij nog veel plezier te hebben van onze honden. Lijkt het u ook iets om te komen trainen of een cursus te volgen bij De Peelhorst? Ik ontmoet u graag.

 

Sjoerd Brugman, eigenaar brugmanbeveiliging en mede-eigenaar de Peelhorst 

Ik ben Sjoerd Brugman  Eigenaar van Brugman beveiliging en de mede eigenaar van De Peelhorst

Samen met mijn vrouw, Evelyn en mijn dochter, Maud met onze Mechelse herder Chevy woon ik in het kleine dorpje Ooij in de gemeente Berg en Dal.

Nadat ik 15 jaar in de beveiliging bij justitie heb gewerkt heb ik in 2017 de stap genomen om als ZZP-er in de beveiliging te gaan werken onder de bedrijfsnaam Brugman beveiliging. Met honden weken heeft mij altijd erg getriggerd, ik heb altijd graag hondengeleider willen worden. Toen de Peelhorst op mijn pad kwam heb ik deze kans en uitdaging met beide handen aangenomen.

En kan ik eindelijk mijn droom waar gaan maken, en gaan trainen, werken en een super trainingslocatie beheren bij de Peelhorst.

Ik doe dit samen met mijn collega / partner Roy Jacobs van YD security / de Peelhorst, we gaan ervoor om de grootste, mooiste en beste trainingslocatie voor honden te realiseren.

Michi Jacobs, Instructeur Rally obedience

Ik ben Michi Jacobs, trotse moeder van 3 kinderen en ik woon in Meijel. Al jaren vang ik honden op uit Bulgarije en Roemenië via Stichting Hond Zoekt. Ze komen bij mij als “tussenstation”, zodat ik kan kijken hoe hun gedrag is. Tevens zorg ik ervoor dat de honden de basiscommando’s kennen en klaar zijn voor een nieuwe baasje. Hierdoor heb ik heel veel honden kunnen helpen.

Op dit moment ben ik bij De Peelhorst in opleiding om mijn kennis verder uit te breiden om ook bijvoorbeeld puppy- en gevorderden cursussen te geven en om Margo en Thalita te kunnen ondersteunen. Zelf geef ik Rally obedience. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van alle cursisten, inkoop/ verkoop etc. Zodra we gaan starten met de hondenopvang word ik ook hier verantwoordelijk voor.

Margo Stroeken, Instructeur

Ik ben een trotse moeder van twee kinderen. 35 jaar was ik betrokken bij een hondenclub en vond het altijd reuze interessant om met honden en mensen te werken. En nog steeds, sterker nog, momenteel wil ik nog meer betekenen in de hondentrainingen/ -sport. Op De Peelhorst kan ik sinds dit jaar van mijn hobby mijn beroep maken.

Als scholing doorliep ik via van Hall instituut het gedeelte van gedragstherapie voor honden. Daarnaast heb ik het instructeursdiploma en KK1. Ook ben ik als gediplomeerd instructrice aangesloten bij de SPPD, een overkoepelende organisatie van gediplomeerde instructrices en gedragstherapeuten.
13 jaar lang had ik 2 Alaskan Malamute honden. Met de komst van mijn kinderen besloot ik te kiezen voor een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Nu heb ik een Harzer Fuchs (zie foto) en een pup (mechelaar/terveurense herder). Met beide train ik het KNPV-speurhondenprogramma.
Ik verwelkom u graag op de verschillende cursussen, workshops en theorieavonden.

Thalita Lobbezoo, Instructeur gehoorzaamheid

Ik ben de trotse eigenaresse van een Groenendaeler teefje genaamd Aoife. Als kind had ik al een grote passie voor dieren en wist ik dat ik voldoening kreeg door mezelf in te zetten voor dieren en hun welzijn. Na de middelbare school maakte ik van mijn passie mijn beroep en volgde ik de opleidingen Dierverzorger recreatiedieren en Paraveterinair. Gedurende deze opleidingen en bijbehorende stages ontdekte ik mijn twee grote liefdes binnen het dierenrijk: reptielen en honden. Door een ABA cursus wilde ik mezelf verder specialiseren in hondentraining, een droom die in vervulling ging toen ik bij De Peelhorst in dienst trad bij de hondendagopvang en later ook als instructrice bij de hondenschool.

Ik verzorg met veel plezier de gehoorzaamheidscursussen bij De Peelhorst, waarbij ik bekend sta om mijn enthousiasme (mijn bijzondere haarkleuren) en mijn streven om het beste in zowel baas als hond naar boven te halen… Want ‘teamwork makes the dream work!’ Wil jij ook dat jouw hond opbloeit tot de beste versie van zichzelf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

 

 

Chis Kessels,  instructeur  KNPV en diensthonden

Hallo ik ben Chris Kessels ,samen met mijn vrouw Riny en zoon Bart woon ik in het Noord Limburgse plaatsje Blitterswijck. Ben al heel wat jaren actief in de hondensport voornamelijk binnen de KNPV speur en surveillancehonden. Door mijn oneindige drang naar kennis heb ik een aantal cursussen gevolgd op mijn vrije zaterdagen.

BKD (basiskennis dressuur),ABA,ABA gevorderd, MasterClassCoach  (deze cursus omvat  onder andere gedrag, neuswerk, leerprincipes, dieren EHBO, didactiek, kynologie).

Ook helper speurhonden diploma is in mijn bezit. Mijn passie is honden, honden en nog eens honden. Ik geniet er van om mensen te zien samenwerken met hun hond. Mijn motto luidt: de hond is je beste vriend, behandel hem als zodanig. Trainen is samenwerken zonder dat het welzijn van de hond word aangetast. Verder vindt ik het fantastisch als ik iemand kan helpen om met zijn/haar hond vooruit te komen.