Instructeurs

Roy Jacobs, Eigenaar YD Security en De Peelhorst

Ik woon in Meijel en heb een geweldige vrouw Lonneke en twee heerlijke dochters Yara en Deniek. Weten jullie meteen waar YD voor staat. Na jaren in de beveiliging gewerkt te hebben als hondengeleider, heb ik nu van mijn passie (honden trainen) mijn werk kunnen maken.

Met mijn drie honden (twee werkhonden) getraind voor de Nederlandse bond voor de Diensthond, hebben wij nu een toplocatie kunnen creëren waar we recreatief en professioneel kunnen trainen. Dat is De Peelhorst. Met deze uit de hand gelopen hobby hopen wij nog veel plezier te hebben van onze honden. Lijkt het u ook iets om te komen trainen of een cursus te volgen bij De Peelhorst? Ik ontmoet u graag.

Sjoerd Brugman, Eigenaar Brugman Beveiliging en De Peelhorst

Samen met mijn vrouw Evelyn, dochter Maud en met onze Mechelse herder Chevy woon ik in het kleine dorpje Ooij in de gemeente Berg en Dal.
Na 15 jaar in de beveiliging bij justitie zette ik in 2017 de stap om als ZZP-er in de beveiliging te gaan werken onder de bedrijfsnaam Brugman Beveiliging.

Met honden werken heeft mij altijd erg getriggerd en hondengeleider was dan ook mijn droombaan. Toen de kans bij De Peelhorst op mijn pad kwam heb ik deze als een enorme uitdaging met beide handen aangegrepen. Nu kan ik eindelijk mijn droom waarmaken: gaan trainen, werken op een super trainingslocatie die ik ook ga beheren. Met mijn collega/ partner Roy Jacobs gaan we ervoor om de grootste, mooiste en beste trainingslocatie voor honden te realiseren.

Michi Jacobs, Instructeur Rally obedience

Ik ben Michi Jacobs, trotse moeder van 3 kinderen en ik woon in Meijel. Al jaren vang ik honden op uit Bulgarije en Roemenië via Stichting Hond Zoekt. Ze komen bij mij als “tussenstation”, zodat ik kan kijken hoe hun gedrag is. Tevens zorg ik ervoor dat de honden de basiscommando’s kennen en klaar zijn voor een nieuwe baasje. Hierdoor heb ik heel veel honden kunnen helpen.

Op dit moment ben ik bij De Peelhorst in opleiding om mijn kennis verder uit te breiden om ook bijvoorbeeld puppy- en gevorderden cursussen te geven en om Margo en Thalita te kunnen ondersteunen. Zelf geef ik Rally obedience. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van alle cursisten, inkoop/ verkoop etc. Zodra we gaan starten met de hondenopvang word ik ook hier verantwoordelijk voor.

Margo Stroeken, Instructeur

Ik ben een trotse moeder van twee kinderen. 35 jaar was ik betrokken bij een hondenclub en vond het altijd reuze interessant om met honden en mensen te werken. En nog steeds, sterker nog, momenteel wil ik nog meer betekenen in de hondentrainingen/ -sport. Op De Peelhorst kan ik sinds dit jaar van mijn hobby mijn beroep maken.

Als scholing doorliep ik via van Hall instituut het gedeelte van gedragstherapie voor honden. Daarnaast heb ik het instructeursdiploma en KK1. Ook ben ik als gediplomeerd instructrice aangesloten bij de SPPD, een overkoepelende organisatie van gediplomeerde instructrices en gedragstherapeuten.
13 jaar lang had ik 2 Alaskan Malamute honden. Met de komst van mijn kinderen besloot ik te kiezen voor een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Nu heb ik een Harzer Fuchs (zie foto) en een pup (mechelaar/terveurense herder). Met beide train ik het KNPV-speurhondenprogramma.
Ik verwelkom u graag op de verschillende cursussen, workshops en theorieavonden.

Thalita Lobbezoo, Instructeur gehoorzaamheid

Ik ben de trotse eigenaresse van een Groenendaeler teefje genaamd Aoife. Als kind had ik al een grote passie voor dieren en wist ik dat ik voldoening kreeg door mezelf in te zetten voor dieren en hun welzijn. Na de middelbare school maakte ik van mijn passie mijn beroep en volgde ik de opleidingen Dierverzorger recreatiedieren en Paraveterinair. Gedurende deze opleidingen en bijbehorende stages ontdekte ik mijn twee grote liefdes binnen het dierenrijk: reptielen en honden. Door een ABA cursus wilde ik mezelf verder specialiseren in hondentraining, een droom die in vervulling ging toen ik bij De Peelhorst in dienst trad bij de hondendagopvang en later ook als instructrice bij de hondenschool.

Ik verzorg met veel plezier de gehoorzaamheidscursussen bij De Peelhorst, waarbij ik bekend sta om mijn enthousiasme (mijn bijzondere haarkleuren) en mijn streven om het beste in zowel baas als hond naar boven te halen… Want ‘teamwork makes the dream work!’ Wil jij ook dat jouw hond opbloeit tot de beste versie van zichzelf? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!