Sport en Spel hondensport

sport-en-spel

Sport en Spel hondensport is een verzameling van diverse hondensporten. Na de gehoorzaamheidstrainingen wil men graag bezig blijven met de hond en wil hem blijven uitdagen. Samen lekker bezig zijn houdt de hond alert en de band wordt alleen maar sterker. Deze training is bedoeld voor hondeneigenaren die graag iets sportiefs met hun hond willen ondernemen. Ook een echte aanrader voor honden met weinig zelfvertrouwen. Sport en Spel is ook zeer geschikt voor de wat oudere hond.

De lessen worden het hele jaar door gegeven mits het weer goed blijft. Sport en Spel hondensport bestaat uit Rally obedience fun, Breitensport en Hooperen fun. Net als bij alle andere cursussen bouwen we de oefeningen op en uit zodat er een leuk spel kan ontstaan tussen de eigenaar, hond en ander deelnemers. Kortom, dit is een uurtje vol sportiviteit en een hoop plezier.

Rally obedience fun: Deze uit Amerika afkomstige sport is eigenlijk een mix van obedience (gehoorzaamheid). Bij Rally-Obedience fun loop je samen met je hond een parcours dat is opgebouwd uit verschillende gehoorzaamheidsoefeningen en hindernissen/ obstakels of opdrachten. Elk parcours is anders, en afhankelijk van het niveau van jou en je hond zijn de oefeningen simpeler of moeilijker en worden ze aangelijnd of los uitgevoerd. Alles is mogelijk met behulp van koekjes, stem, speeltjes. Het belangrijkste is natuurlijk, het samen bezig zijn met uw hond.

Breitensport fun: deze sport bestaat uit vier verplichte onderdelen:

 • Gehoorzaamheid: Begeleider en hond werken een loopprogramma af met verschillende onderdelen. Te weten: zit/blijf, af/blijf, halt houden, wendingen, snelle pas, langzame pas, gewone pas, staan, etc. (dit is een afgeleide van het VZH programma).
 • Slalom: Begeleider en hond doen een slalomloop van 75 meter op snelheid. Hierbij mag de hond maar aan één kant meelopen en moet de hond netjes naast de begeleider blijven lopen. Het onderdeel wordt twee keer gelopen met uitzondering van de veteranen klasse.
 • Hordeloop: Begeleider en hond volgen een parcours van drie horden op snelheid, de hond moet ook hier weer naast de begeleider blijven. Dit betreft weer een lengte van 75 meter. Ook dit onderdeel wordt twee keer gelopen.
 • Hindernisbaan: Begeleider en hond nemen op snelheid een hindernisbaan met acht onderdelen. De baan bestaat uit de hoogtesprong, schutting, tunnel, brug, ton, band, breedtesprong en een hoogtesprong. Ook dit onderdeel wordt twee keer gelopen, met uitzondering van de veteranenklasse. De bedoeling is dat begeleider & hond alle onderdelen samen doen (al hoeft de geleider de hindernissen niet te nemen).

Hoopers of hooperen fun: Deze sport is het sturen van je hond door een parcours dat bestaat uit hoops ( poortjes), tunnels , poortjes, zeer kleine sprongen en tonnen. De handler staat in een vak vanuit waar hij of zij de hond moet sturen. De moeilijkheid van de sport zit in het op lange afstand “besturen” van je hond. Door middel van gebaren en commando’s weten de honden hoe ze het parcours moeten doorlopen. Ideaal voor honden die behendigheid lichamelijk te zwaar vinden.

De cursussen zijn doorlopend bezig. Indien de grote van de groep het toelaat is instromen het hele jaar door mogelijk. De instructeur houdt rekening met het verschil in niveaus en past daar de les op aan zodat iedereen tevreden is en een plezierige avond kan hebben. Ook is er een mogelijkheid om een proefles mee te doen, voordat men zich inschrijft.

Lesdagen:

Rally obedience fun: dinsdagavond 19.00 uur -20.00 uur/ zaterdagmorgen : 11.00-12.00
Hoopers: dinsdagavond 19.00-20.00
Breitensport fun: dinsdagavond 19.00-20.00

Aanvang cursus:

Geen Evenementen

Tien lessen kosten € 125,00.

 

 

 • het vaccinatieboekje
 • Riem van ca. 1,80 m, ook te koop op de Hondenschool (GEEN flexlijn of slipketting);
 • kort lijntje , ook te koop op de Hondenschool
 • Gewone halsband;
 • Voldoende zeer kleine, hap-slik-weg, lekker ruikende beloningbrokjes. Denk aan stukjes Rodi worst, stukjes kaas, snoepjes, stukjes frikadel of een combinatie van alles;
 • Beloningstasje of buideltje;
 • speeltje , zoals bal

 

 • Basis gehoorzaamheid
 • Inentingen: Coctailenting en Kennelhoest (nr. 7 en 8).