Bond voor Diensthonden recreatief en detectie

Bond voor Diensthonden recreatief

Dit programma trainen we op een ontspannende manier en natuurlijk zonder het bijtprogramma. Doel is om de hond meer te laten zoeken. De cursus bevat de volgende onderdelen.
A. Volgoefeningen:
Het volgen dient aangelijnd getoond te worden over drie afzonderlijke afstanden, twee van 50 meter en één van 2x 50 meter naast de fiets;

B. Hindernissen nemen:
De combinatie dient tijdens de keuring te tonen dat hindernissen, die zich in de praktijk voor kunnen doen, voor de hond geen problemen opleveren.
Het springen geschiedt aan een slappe lijn van max. 5 mtr
►Trap: De combinatie dient een trap met minimaal 12 treden op- en af te lopen. De combinatie neemt onder aan de trap plaats en loopt hierna één maal de trap op en één maal de trap af. De hond is hierbij aangelijnd.
►Gladde vloer: De combinatie dient over een afstand van minimaal 10 en maximaal 20 meter over een, voor de hond, gladde vloer te lopen.
►Hindernis: De hond moet aantonen, met een vrije sprong, een hindernis met een hoogte van 75 cm te kunnen nemen.

C. Blijven liggen:
Doelstelling: De hond dient op commando van zijn geleider zelfstandig op een plaats te blijven liggen. Normaal verkeer moet de hond op ongeveer 2 meter kunnen passeren. De hond moet aantonen sociaal beheersbaar te zijn. Omschrijving: De hond dient bij deze oefening gedurende 3 minuten op een aangewezen plaats zelfstandig te blijven liggen.

D. Stil zijn:
De geleider en zijn hond moeten in staat zijn om een verdachte zo stil mogelijk te benaderen. De geleider neemt tijdens de surveillance een geluid waar als van een inbraak. De geleider moet na het constateren van dit geluid naar de plaats gaan vanwaar het geluid komt. Geleider dient, bij het aantreffen van de verdachte, zich bekend te maken en de verdachte aan te houden. De geleider sommeert de verdachte het breekwerktuig te laten vallen of neer te leggen. Vervolgens wordt de verdachte afgevoerd over een afstand van min. 25 meter.

E. Zoeken en apporteren/verwijzen van drie voorwerpen:
De hond (niet aangelijnd) moet drie in het terrein achtergelaten voorwerpen met menselijke lucht zoeken en vinden. De hond krijgt maximaal 10 minuten de tijd.

F. Opzoeken en aanwijzen van breekwerktuigen:
De hond moet twee breekwerktuigen met daaraan menselijke geur, zoeken en vinden/aanwijzen. De voorwerpen mogen niet zichtbaar voor de geleider/hond zijn weggelegd. De hond krijgt maximaal 10 minuten de tijd.

G. Opzoeken en lokaliseren van een persoon:
In een willekeurig gebouw moet de hond de geleider attenderen op de aanwezigheid van een in burger gekleed persoon. Deze persoon is, voor de combinatie, niet zichtbaar aanwezig in het gebouw.

Bond voor Diensthonden Detectie

Detectie speuren is zowel voor jou als voor jouw hond een leuke bezigheid. Detectie speuren houdt in dat je de hond laat zoeken naar een bepaalde geur. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van thee of tabak zijn, maar ook naar een kruid of bijvoorbeeld de geur van geld. Als beloning ontvangt je hond in eerste instantie zijn favoriete speeltje of wat lekkers in de vorm van een brokje.
Detectie speuren voor honden is een fantastische bezigheid waarin de specialiteiten van jouw hond optimaal gemotiveerd worden, om met zijn neus te werken. Het reukorgaan van de hond is zeer sterk ontwikkeld en stelt ze in staat om vanaf grote afstand geuren te herkennen en op te sporen. Door je hond doelgericht aan het werk te zetten zorgt dat niet alleen voor meer zelfvertrouwen bij de hond, maar wordt tegelijkertijd ook de focus tijdens het werk gestimuleerd. Door middel van detectie, wordt uw hond ook geestelijk uitgedaagd en wordt hij moe. Ook te gebruiken tijdens de wandeling.

Geen Evenementen
€ 150,-  inclusief examen